We blijven de komendetijd bezig met een van de grote onderwerpen van deze tijd: het lerarentekort.Wytze en Wim gaan in deze reeks in op het beroepsbeeld, de lerarenopleiding, deomstandigheden in de klas en de leerlingenpopulatie. Deze aflevering gaat overde lerarenopleiding. Welke rol hebben de opleiders op het tekort? Kunnen zijuitval tijdens of vlak na de opleiding voorkomen?
Deze keer hebben wedrie gasten: Joris Geelen is lerarenopleider bij HAN University of AppliedSciences voor tweedegraads docenten, Amber Walraven werkt als onderwijskundigebij de Radboud Docentenacademie voor eerstegraads docenten en Nus Waleson isdirecteur bij de Fontys Hogeschool Kind en Educatie, hiervoor bij de pabo vanhetzelfde instituut.
Tijdensde aflevering wordt het 10-14-onderwijs genoemd waarover we het in aflevering21 hebben gehad: https://creators.spotify.com/pod/show/de-onderwijspodcast/episodes/21—10-14-onderwijs–tijd-voor-de-middenschool–met-Margreet-Kamman-e18qoqb/a-a6n43ub. Daarnaast bespreekt Amber een resultaat van TeacherTapp waarover je meer informatie kunt vinden via https://nl.teachertapp.com. De serie Rita die wordt genoemd is te kijken via Netflix: https://www.netflix.com/title/70285368.
Wytze Niezen vind jeop LinkedIn (https://www.linkedin.com/in/wytzeniezen/)
Wim Pelgrim vind je opzijn eigen site (http://www.wimpelgrim.nl).
Wil jereageren? Ga dan naar Twitter (http://twitter.com/onderwijscast), Instagram (http://instagram.com/onderwijspodcast), Facebook (https://www.facebook.com/pictioonderwijspodcast) of LinkedIn (https://www.linkedin.com/groups/8805729/)
Wil je een afleveringsponsoren? Laat het weten via onderwijspodcast@wimpelgrim.nl.