Mijn eerste mentorklas; 15 jaar later

Logo van Mijn eerste mentorklas, 15 jaar later. Zwart-witfoto met in rode letters de naam van de podcast.

Het is 2008, Wim Pelgrim is 24 en wordt mentor van klas 1H. Inmiddels zijn we 15 jaar verder en Wim gaat op onderzoek uit: hoe gaat het met die 30 leerlingen? Hoe heeft de middelbare school hen gevormd? Wat is er daarna gebeurd? En hoe heeft zijn docentschap zich ontwikkeld? Beluister nu de podcast “Mijn eerste mentorklas, 15 jaar later” via alle bekende podcastplatforms.

In elke aflevering van zo’n half uur lengte staat één leerling centraal. Wim Pelgrim bespreekt de herinneringen van de leerlingen aan hun middelbareschooltijd op het Canisius College in Nijmegen en hoe hun leven daarna is gelopen. Ook worden herinneringen opgehaald aan het kamp, bepaalde docenten, activiteiten of lessen, de feesten en de diploma-uitreiking. Rode draad: The Final Countdown.

Volgende week verschijnt Wims gesprek met Romy, die in 2008 nog anders heette. Welke plannen heeft die? Hoe was het in 2008 om anders te zijn op een middelbare school? Heeft de ontwikkeling van Gender&Sexuality Alliances (GSA’s) en Paarse Vrijdagen bijgedragen aan een beter klimaat op scholen? Wim en Romy duiken dieper dit thema in, in een open en eerlijk gesprek.

De eerste twee afleveringen van “Mijn eerste mentorklas, 15 jaar later” staan inmiddels online. De eerste aflevering gaat over Stijn. Deze vrolijke leerling van toen is vrij onbezorgd zijn middelbareschooltijd doorgekomen. Nu is hij IT-consultant, maar hij had wat omwegen nodig om daar te komen. Wat herinnert hij zich nog van die jaren op het Canisius waar hij nog steeds heel dicht in de buurt woont? Daarna volgt een aflevering met Harrie. Na een stap vanuit Elst naar Delft, keerde hij al toch snel terug naar Arnhem om na zijn bachelor toch weer naar het westen van het land te gaan. En welke rol speelde Jack Wanders in zijn leven?

De podcast “Mijn eerste mentorklas, 15 jaar later” is vindbaar op enkele grote podcastplatforms: Spotify https://lnkd.in/eTVD5KRf, Apple Podcasts https://lnkd.in/ecyTQhdm en verder op Podcasters https://lnkd.in/epEQFEXZ

Wim Pelgrim is inmiddels bijna 17 jaar werkzaam als docent Nederlands op verschillende middelbare scholen: Maaswaal College (2007), Canisius College (2007-2013), Citadel College (2013-2014) en Dr. Knippenbergcollege (2014-heden). Daarnaast is hij samen met Wytze Niezen maker van de po

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Over Wim Pelgrim

Vader van Noor en Daan | man van Jessie | docent Nederlands | skillspasport | eIDAS 2.0 | podcast | D66 | 4daagse

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *